Opis
SKŁADNIKI
bazylia*
(34%*), olej słonecznikowy* (33%), ser* (17%), oliwa z
oliwek z pierwszego tłoczenia* (4%*), orzechy nerkowca*
(3,5%), sól (2,5%), płatki ziemniaczane* (2,5%), cukier
trzcinowy*, czosnek*, regulator kwasowości: kwas
mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pesto to sos typowy
dla kuchni włoskiej. Bazuje na oliwie z oliwek i świeżej bazylii. Warto
wprowadzić je do swojego menu jako pomysł na dania obiadowe oraz
przekąski.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po
odsączeniu
Wartość energetyczna: 1967 kJ / 477
kcal
Tłuszcz: 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8
g
Węglowodany: 7,5 g
w tym cukry: 3,7
g
Białko: 7,2 g
Sól: 2,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywac w
suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu
15 dni.