Opis
SKŁADNIKI
Gruszki*, koncentrat jabłkowy*,
substancja zagęszczająca: pektyna, regulator kwasowości: kwas L-askorbinowy
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
100 g produktu
sporządzono z 80 g owoców gruszki. Produkt pasteryzowany otrzymany przez
gotowanie owoców gruszki; z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu
otrzymania odpowiedniego poziomu ph; pektyny. Smak słodko-kwasny
charakterystyczny dla owoców gruszki, barwa zbliżona do barwy
owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 438 kJ/103 kcal
Tłuszcz
- <0,5 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 24 g
w tym cukry
- 18 g
Białko - <0,5 g
Sól - <0,01
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po
otwarciu przechowywać w temp. + 4 st. C.